Pravidla

 

Pravidla pro psaní do diskusního fóra na G&P



1) diskusní fórum slouží primárně k vyjádření názoru na téma či kvalitu hry v titulku (to znamená například: jak se vám líbí/nelíbí hra XY včetně důvodů, proč tomu tak je). Před psaním komentáře si ale nejprve přečtěte pokud možno všechny starší příspěvky (přes žlutý link "další strana"), zdali tam už z dřívějška není uvedena odpověď na vaší otázku/problém.

2) nepřijatelné jsou zejména pokusy o osobní napadání, urážky recenzenta či G&Pi a vyvolávání hádek od zakomplexovaných jedinců v rozporu se základními zásadami slušnosti.

3) fórum rozhodně NENÍ určeno k otázkám příliš zvídavých nebo drzých čtenářů, proč je recenze taková/maková/krátká/dlouhá/pozdě/rychle atd. Není určeno k poznámkám o okolnostech jejího vzniku, ani k pokusům o poučování, jak by měl objektivní článek dle vás správně vypadat, ani k nářkům, proč něco nezískalo méně/více procent jako byste hře dali vy sami, ani k narážkám na HW výbavu autora nebo kvalitu/obsah screenshotů atd. - je nám líto, ale nemáme dostatek času na vysvětlování všech souvislostí o pozadí fungovaní webu, našich zásadách, zkušenostech a možnostech autorů apod., nicméně vše má vždy svůj pádný důvod a snažíme se dělat recenze, jak nejlépe umíme a jak to je vzhledem k okolnostem možné.

4) nejsou zde v žádném případě tolerovány vulgární, reklamní, rasistické, xenofobní, nesouvisející či několikanásobné komentáře, žádosti o warez či sériová čísla, linky na cracky a plné verze nebo nabádání k nelegálním činnostem!

5) pokud si myslíte, že je v článku nějaká faktická chyba, budeme rádi, když nám o tom dáte vědět, ale podpořte svou reakci věcnými argumenty. Chybou však není odlišný názor než má autor článku - aneb váš názor na cokoliv nemá o nic větší váhu než názor ostatních či recenzenta a proto není rozumné stavět svůj příspěvek pouze na polemice s kýmkoliv. Recenze jako subjektivní útvar se ani nedá odsuzovat jako dobrá/špatná jen podle toho, jestli se v ní vyjádřený názor na hru či udělené procentuální hodnocení shoduje s vaším míněním, které můžete vyjádřit v čtenářské recenzi. Pokud jste nedospěli a toto nedokážete pochopit, namísto "hospodských řečí a rozumů od rádoby expertů na všechno" raději investujte svou energii jinam.

6) používání HTML tagů nebo skriptů není povoleno z bezpečnostních důvodů.

Vstupem do diskusního fóra souhlasíte s dodržováním těchto pravidel. Příspěvky porušující pravidla budou vymazány. Nepolepšitelným lidem, provokatérům, vyznavačům flame či těm, co otevřeně uráží a napadají ostatní, bude odebráno privilegium k psaní do fóra nebo přístup k čtení serveru G&P.

Rozmyslete si proto pořádně, co napíšete a zejména JAK VELKÝ PŘÍNOS to má pro jiné návštěvníky fóra, zda se z vašeho komentáře DOZVÍ DALŠÍ hodnotný názor na hru (vidím hru takhle a takhle kvůli tomuhle a tomuhle), k čemuž fórum slouží především, nikoli k debatě o úrovni recenze od rádoby-odborníků tak hojně zastoupených v české populaci. Diskutujte k danému tématu slušně a jako normální lidi, jako byste to dělali při osobním setkání, bez jakýchkoli osobních a vulgárních útoků vůči ostatním nebo autorům článku / serveru, kteří nemají čas ani náladu na vaše agresivní výpady reagovat (neplést s konstruktivní a rozumně podanou kritikou, která je naopak velmi vítaná, ale s přihlédnutím k vyřčenému v pravidlech výše, hlavně v bodech 3 a 5).

Pokud byl váš příspěvek odstraněn nebo už nemůžete nadále psát do fóra, porušili jste některé z výše uvedených pravidel - příště byste se podle nich měli závazně řídit nebo se raději běžte vybít někam jinam. Na pozdější stížnosti k těmto záležitostem nelze brát zřetel a znamenají automaticky ban.

 



Web nabytý informacemi o hrách! Counter strike... The Sims 3... GTA... Downloady, wallpapery, servery pro online hraní, trailery a mnoho dalšího jen u G&P